Renault

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyfelgiksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Renault Scenic ) Blad P0685


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
       Forum RENAULT Forum Strona Główna -> ( Renault Scenic ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Lukasz50

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość/region): Mielec
Posiadane auto: SCENIC II
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 19:18
Temat postu:

Blad P0685


Witam jestem na forum nowy próbowałem znaleźć interesując mnie temat ale niestety się nie udało. Jestem posiadaczem Renault Scenic 2 i mam problem po pierwsze cały czas mi się świeci żeby sprawdzić hamulec ręczny posiadam interfejs i gdy odczytywałem błędy pojawił się:" błąd P0685 ECM/PCM przekaźnik zasilania komputera otwarty i nie wiem co robić nie da się go skasować bo ciągle się pojawia po za tym auto gdy się dłużej nie jeździ nie chce zapalać porostu akumulator rozładowuje chodź jest nowy czy mógłby mi ktoś pomóc???
Powrót do góry
gadu-gadu
archive_18

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 17340


Piwa: 1619/642
Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 19:29
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


Kolego jeden problem jeden temat.
Do diagnostyki Renault służy Clip.
Taki błąd jak podajesz wogóle nie istnieje.
Baw się dalej tym kabelkiem , a dowiesz się ile kosztuje naprawa sterowników.
_________________
Pozdrawiam.
Powrót do góry
darek1974

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 581
Skąd jesteś (miejscowość/region): Olkusz
Posiadane auto: Renault Grand Scenic II 1,9dci 2004
Piwa: 38/25
Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 19:32
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


nie wiem czy pomogę ale sprawdź kostkę pod siedzeniem, może jest problem z zalanymi kablami.
Powrót do góry
Lukasz50

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość/region): Mielec
Posiadane auto: SCENIC II
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 19:35
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


Z tym ze ten błąd nie istnieje się nie zgodzę tu mam linka do strony z błędami i jest wymieniony http://www.myscantool.com/dtc/powertrain.html numer błędu to P0685
Powrót do góry
gadu-gadu
archive_18

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 17340


Piwa: 1619/642
Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 19:41
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


To mi go zdefiniuj i powiedz czego się tyczy.
_________________
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 19:41
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
archive

Gość







Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 20:15
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


.
Powrót do góry
Lukasz50

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość/region): Mielec
Posiadane auto: SCENIC II
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 20:16
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


u mnie pisze po polsku ze jest coś z przekaźnikiem zasilania komputera i taki sam kod błędu wyskoczył u mojego znajomego gdy podpięliśmy go urządzeniem cdif/2 i pytałem już kilku mechaników i oni nie wiedza co jest nie tak albo mówią że to będzie ciężko naprawić dlatego napisałem post czy ktoś miał podobny problem
Powrót do góry
gadu-gadu
damcio151

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 647
Skąd jesteś (miejscowość/region): Koszalin
Posiadane auto: Renault Scenic RX4 DCI+, VW Golf3 variant GL
Piwa: 68/53
Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 20:23
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


Trochę dziwny błąd ... przekaźnik otwarty, czyli nie styka, więc ECU powinien być odcięty od zasilania - a co z tym idzie silnik nie powinien odpalić, a Ty nawet nie miałbyś możliwości komunikacji z nim Smile cdif jest dobrym fejsem, głupot nie powinien pokazywać. Nie masz zrobionego jakiegoś odcięcia ?
Powrót do góry
Lukasz50

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość/region): Mielec
Posiadane auto: SCENIC II
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 20:28
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


dlatego sam jestem zdziwiony tym błędem Kupiłem to auto w tamtym roku i wszystko chodziło bez zarzutu tylko teraz pali na tyk po za tym ze się świeci ten hamulec ale jak bym go postawił na czas do 2 tygodni to nie zakręci nawet 5 minut pod prostownik i wszystko znowu śmiga
Powrót do góry
gadu-gadu
damcio151

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 647
Skąd jesteś (miejscowość/region): Koszalin
Posiadane auto: Renault Scenic RX4 DCI+, VW Golf3 variant GL
Piwa: 68/53
Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 20:36
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


No więc tak ... ten błąd powodować może rozładowany akumulator Smile Naładuj go porządnie, ew. wymień i problem powinien zniknąć Smile
Co z tymi zabezpieczeniami ? Masz je ?
Powrót do góry
Lukasz50

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość/region): Mielec
Posiadane auto: SCENIC II
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 20:37
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


to mówicie żeby podpiąć clipa http://allegro.pl/clip-oryginal-interfejs-ddt-2000-renault-nissan-i1348151696.html jak kupie takie coś to wystarczy??
Powrót do góry
gadu-gadu
Lukasz50

Czytelnik
Czytelnik


Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 7
Skąd jesteś (miejscowość/region): Mielec
Posiadane auto: SCENIC II
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 20:38
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


nie nie ma zabezpieczen
Powrót do góry
gadu-gadu
damcio151

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 23 Sie 2009
Posty: 647
Skąd jesteś (miejscowość/region): Koszalin
Posiadane auto: Renault Scenic RX4 DCI+, VW Golf3 variant GL
Piwa: 68/53
Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 20:40
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


Daj sobie na razie spokój z clipem, ten co dałeś to nie clip, tylko DDT, clip kosztuje ze 3k Laughing Zrób to co napisałem, błąd może się pokazywać przez za niskie napięcie, stąd ECU interpretuje to jako małe zasilanie ECU ( nie otwarty przekaźnik ECU )
Powrót do góry
archive

Gość







Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 20:44
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


.
Powrót do góry
archive_18

Auto Maniak
Auto Maniak


Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 17340


Piwa: 1619/642
Wysłany: Sro 22 Gru 2010, 21:22
Temat postu:

Re: ( Renault Scenic ) Blad P0685


DDT do upalenia sterowników w SC II spokojnie wystarczy.
CDIF/2 podepnij jeszcze do dziesięciu Sceniców i wyjdzie ten sam bład.
Jeżeli nie podepniesz Clipa lub KTS-a to usterki będziesz szukał do końca życia.
_________________
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
       Forum RENAULT Forum Strona Główna -> ( Renault Scenic ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Renault Scenic »

Opinie o samochodach Renault Scenic - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Renault Scenic ) Porady, problemy techniczne


Renault

Clio

5 500

2001r.

217 000 km

kujawsko-pomorskie

Renault

Scenic

14 900

2005r.

139 000 km

kujawsko-pomorskie

Renault

Clio

5 900

2000r.

197 000 km

kujawsko-pomorskie




Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group

bezpłatne ogłoszenia motoryzacyjne


Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2014 Created by idealneT and OM System