Posiadane auto: Scenic 1,5 dCi 2005 101 KM
Piwa: 836/1024
Wysłany: Pią 07 Sie 2009, 19:33
Temat postu:
wymiana fabrycznego radia
mam pomysła by zmienić fabryczne (na CD) na takie które miałem wcześniej (SONY CDX S22). proste i niezawodne. pytania za 100 punktów:
1) czy podejdzie do soniacza sterowanie radiem z kierownicy??
2) ktoś robił taką przekładkę??
3) czy to prawda, że by wyciągnąć oryginalne to trzeba w te 4 otwory wcisnąć "coś" i radio zostanie uwolnione??
Dołączył: 29 Kwi 2009 Posty: 505 Skąd jesteś (miejscowość / region): śWIDNIK Posiadane auto: kia venga 1,4 V16 ,scenik III 2,0 160KM laguna 2,0 GT
Piwa: 17/1
Wysłany: Pią 07 Sie 2009, 21:20
Temat postu:
Re: ( Renault Scenic ) wymiana fabrycznego radia
sterowanie nie zadziała z otworami to prawda _________________ Jak ktoś obłąkany, kto miota ogniste pociski, strzały i śmierć taki jest człowiek, który chytrze podszedł swego bliźniego i rzekł: Czyż nie żartowałem
Dołączył: 29 Kwi 2009 Posty: 505 Skąd jesteś (miejscowość / region): śWIDNIK Posiadane auto: kia venga 1,4 V16 ,scenik III 2,0 160KM laguna 2,0 GT
Wysłany: Sob 08 Sie 2009, 10:53
Temat postu:
unio jeśli masz taki schemat i to działa to uznam cie z geniusza poproszę go _________________ Jak ktoś obłąkany, kto miota ogniste pociski, strzały i śmierć taki jest człowiek, który chytrze podszedł swego bliźniego i rzekł: Czyż nie żartowałem
Wysłany: Sob 08 Sie 2009, 21:12
Temat postu:
tyle to ja napisać potrafię allegro podaj aukcje _________________ Jak ktoś obłąkany, kto miota ogniste pociski, strzały i śmierć taki jest człowiek, który chytrze podszedł swego bliźniego i rzekł: Czyż nie żartowałem
nie wiem Mrarku , dlaczego kombinujesz z tym radyjkiem , ale powiem Ci , ze ja za skarby nie wywalę swojego fabrycznego. wkładałem już inne radyjka dla porównania i jak narazie żadne z przeciętnych typu SONY lub JVC niema startu jeśli chodzi o jakość brzmienia. to prawda , że w fabrycznym nie ma mp3 , czy choćby wejścia AUX czy USB , ale za to jest wspaniale skonfigurowane z głośnikami. ma bardzo ładne niskie tony , bo chociaz mocne nie powodują trzeszczenia połowy samochodu. naprawdę jest rewelacyjne. wszystko gra bardzo cacy chociaż przez moją miłość do muzyki muszę wozić z 50 płyt (i to jedyny minus) , ale na to też mam sposób. na osłonach przeciwsłonecznych mam organizery na płyty. każdy na 12 szt. po stronie kierowcy moje ulubione , a po stronie pasażera mojej Żonki , a oprócz tego jeszcze w szufladzie pod siedzeniem cake z płytkami na wymianę _________________ POZDRAWIAM @D@M
nie musicie zmieniać radia i nagrywać stosów płyt CD ,jest taki bajer jak USB ADAPTER podłącza go się do zapalniczki ma wejście na USB i SD karty ,muzyke nadaje na częstotliwości radiowej ,kosztuje tylko około 30 zł
Posiadane auto: Scenic 1,5 dCi 2005 101 KM
Piwa: 836/1024
Wysłany: Sro 12 Sie 2009, 23:52
Temat postu:
drogi kolego gembal
ja plyt tylu nie woze. jakim specjalnym koneserem muzyki nie jestem, ale lubie posluchac cos w podrozy w dobrej jakosci. jesli dobrze nagrana mp3 to nie rozrozniam jej od zwyklego wava. dlatego mp3 ktore wozilem ze soba byly dobrej jakosci i mozna bylo sluchac nieprzerwanie przez kilka godzin.
no ale juz zakupilem wlasnie adapter mp3 polecany wyzej
no to pochwal się wrażeniami , bo też rozważam taką możliwość. mam jednak kłopot , bo do gniazda zapalniczki mam podpięte CB i byłoby trzeba podpiąć je bezpośrednio pod aku , ale jeśli byłoby warto to się pobawię _________________ POZDRAWIAM @D@M