Posiadane auto: Scenic 1,5 dCi 2005 101 KM
Piwa: 836/1024
Wysłany: Pią 07 Sie 2009, 19:33
Temat postu:
wymiana fabrycznego radia
mam pomysła by zmienić fabryczne (na CD) na takie które miałem wcześniej (SONY CDX S22). proste i niezawodne. pytania za 100 punktów:
1) czy podejdzie do soniacza sterowanie radiem z kierownicy??
2) ktoś robił taką przekładkę??
3) czy to prawda, że by wyciągnąć oryginalne to trzeba w te 4 otwory wcisnąć "coś" i radio zostanie uwolnione??
Dołączył: 29 Kwi 2009 Posty: 505 Skąd jesteś (miejscowość / region): śWIDNIK Posiadane auto: kia venga 1,4 V16 ,scenik III 2,0 160KM laguna 2,0 GT
Piwa: 17/1
Wysłany: Pią 07 Sie 2009, 21:20
Temat postu:
Re: ( Renault Scenic ) wymiana fabrycznego radia
sterowanie nie zadziała z otworami to prawda _________________ Jak ktoś obłąkany, kto miota ogniste pociski, strzały i śmierć taki jest człowiek, który chytrze podszedł swego bliźniego i rzekł: Czyż nie żartowałem
Dołączył: 29 Kwi 2009 Posty: 505 Skąd jesteś (miejscowość / region): śWIDNIK Posiadane auto: kia venga 1,4 V16 ,scenik III 2,0 160KM laguna 2,0 GT
Wysłany: Sob 08 Sie 2009, 10:53
Temat postu:
unio jeśli masz taki schemat i to działa to uznam cie z geniusza poproszę go _________________ Jak ktoś obłąkany, kto miota ogniste pociski, strzały i śmierć taki jest człowiek, który chytrze podszedł swego bliźniego i rzekł: Czyż nie żartowałem
Wysłany: Sob 08 Sie 2009, 21:12
Temat postu:
tyle to ja napisać potrafię allegro podaj aukcje _________________ Jak ktoś obłąkany, kto miota ogniste pociski, strzały i śmierć taki jest człowiek, który chytrze podszedł swego bliźniego i rzekł: Czyż nie żartowałem
nie wiem Mrarku , dlaczego kombinujesz z tym radyjkiem , ale powiem Ci , ze ja za skarby nie wywalę swojego fabrycznego. wkładałem już inne radyjka dla porównania i jak narazie żadne z przeciętnych typu SONY lub JVC niema startu jeśli chodzi o jakość brzmienia. to prawda , że w fabrycznym nie ma mp3 , czy choćby wejścia AUX czy USB , ale za to jest wspaniale skonfigurowane z głośnikami. ma bardzo ładne niskie tony , bo chociaz mocne nie powodują trzeszczenia połowy samochodu. naprawdę jest rewelacyjne. wszystko gra bardzo cacy chociaż przez moją miłość do muzyki muszę wozić z 50 płyt (i to jedyny minus) , ale na to też mam sposób. na osłonach przeciwsłonecznych mam organizery na płyty. każdy na 12 szt. po stronie kierowcy moje ulubione , a po stronie pasażera mojej Żonki , a oprócz tego jeszcze w szufladzie pod siedzeniem cake z płytkami na wymianę _________________ POZDRAWIAM @D@M
nie musicie zmieniać radia i nagrywać stosów płyt CD ,jest taki bajer jak USB ADAPTER podłącza go się do zapalniczki ma wejście na USB i SD karty ,muzyke nadaje na częstotliwości radiowej ,kosztuje tylko około 30 zł
Wysłany: Sro 12 Sie 2009, 23:52
Temat postu:
drogi kolego gembal
ja plyt tylu nie woze. jakim specjalnym koneserem muzyki nie jestem, ale lubie posluchac cos w podrozy w dobrej jakosci. jesli dobrze nagrana mp3 to nie rozrozniam jej od zwyklego wava. dlatego mp3 ktore wozilem ze soba byly dobrej jakosci i mozna bylo sluchac nieprzerwanie przez kilka godzin.
no ale juz zakupilem wlasnie adapter mp3 polecany wyzej
no to pochwal się wrażeniami , bo też rozważam taką możliwość. mam jednak kłopot , bo do gniazda zapalniczki mam podpięte CB i byłoby trzeba podpiąć je bezpośrednio pod aku , ale jeśli byłoby warto to się pobawię _________________ POZDRAWIAM @D@M
Dołączył: 17 Cze 2009 Posty: 101 Skąd jesteś (miejscowość / region): Białystok Posiadane auto: było Renault Scenic 1.9 dci , XII.2000r., jest Dodge Caliber SXT 2.0 16V 2007r.; Citroen C4 II 1.6 VTi 2010, Renault Clio II 1.5 dCi 2004r.
Piwa: 7/4
Wysłany: Czw 13 Sie 2009, 22:28
Temat postu:
Witam, kolego mrarek koniecznie pochwal się wrażeniami z użytkowania tego sprzętu jak już do ciebie dojdzie. Pamiętam że kiedyś czytałem że jakość jest średnia, hmm, może technologia poszła do przodu i teraz to działa dobrze. Na allegro taki sprzęt nieźle się sprzedaje. Już wysłałem parę maili do ludzi co też to kupili i sam się zastanowię nad zakupem. Fabryczne radio jest spoxik ale czasem chciałoby się posłuchać jakiejś swojej ulubionej muzy w mp3. Pzdr.
Wysłany: Czw 13 Sie 2009, 22:37
Temat postu:
a więc mam już ten mp3 modulator, jak się to nazywa...
w skrócie wygląd tak:
- kupiony za 20 PLN + 10 PLN przesyłka, więc nawet jakikolwiek zwrot lub wymiana, to połowa wartości tego "sprzętu"
- nie ma żadnej instrukcji obsługi. niby urządzenie proste, ale np. nie wiadomo jak duże pojemności z karty obsługuje
- wyświetlacz krzywy... niby drobiazg, ale...
- nie wyświetla tak, jak pokazuje foto w aukcji (pisze tam, że Wyświetlacz LCD pokazujący tytuły utworów, wybraną czestotliwość , poziom głośności, LCD 24x8)... mój pokazuje TYLKO literkę P - chyba PLAY, pomimo, że TAGi mam w empetrujach
- chińczyzna na maxa
- gra cicho i o ile radia słucham normalnie na poziomie "5", to tutaj musi być już "10". empetruje oczywiście nagrane są "głośno", więc odpada problem nagranych plików
- ma tak jakiś equalizer, nawet 5 rodzajów, ale marność nad marnościami
- pilot zbiera z odległości MAX 10 cm... nie wiem - może bateria już słaba
- przy drugim włączeniu dwie kreski z wyświetlacza zniknęły siakieś słabe luty chyba są. później wróciły. zobaczymy, jak dalej będzie
- nie pamięta częstotliwości, na której został ustawiony, czyli słuchasz sobie muzy, ale po zgaszeniu silnika na nowo trzeba ustawić częstotliwość
- jakość odsłuchu na "najlepszym" equalizerze znośna
- generalnie JA NIE POLECAM, bo jakość tego jest kiepska. może uda mi się wyrwać zwrot kasy, bo się okazało, że sprzedawca z mojej mieściny. jak ktoś naprawdę nie ma wymagań wielkich co do jakości, to wydane 30 PLN być może go zadowolą. mnie się to nie podoba
zero kontaktu telefonicznego ze sprzedającym (telefon te pewnie przykrywka do działalności). napisałem im, że towar niezgodny z opisem, więc żądam zwrotu pełnej gotówki. chcieli dwa razy nr konta i dane do przelewu i przysłali... znowu ten sam szajs. udają debili, którzy nie wiedzą, co sprzedają. przykładowe majle od nich, pokazujące olewanie klienta:
6 września 2009 15:32
Witam,
tego maila jak i całą korespondencję przekazujemy do
> administratora allegro jak tylko otrzymamy komentarz inny niż pozytywny,a
Pana konto zostanie szybko zablokowane za zastraszanie, ze będzie
> nas odwiedzał, oraz obrażanie nas i używanie wulgaryzmów w mailu. my
> mamy dowód nadania przesyłek i zgodnie z regulaminem allegro
> krok po kroku jak uwzględniamy reklamację a za samo słownictwo i
> zastraszanie Pana konto zostanie zablokowane momentalnie jak tylko wystawi
Pan
> negatyw od razu całą korespondencję przesyłamy do allegro.Pozdrawiam
albo
6 września 2009 15:13
Witam,
prosze odesłać po raz kolejny i napisać na kartce w przesyłce zwrotnej
że chce Pan tylko i wyłącznie zwrot
> pieniędzy, nie chce ponownej wysyłki, a na komentarz odpowiemy
dokładnie
> tym samym, bo my staraliśmy się aby byl Pan zadowolony ale Panu nie
> dogodzi to nie nasza wina, komentarz będzie dokładnie adekwatny do tego
> jaki otrzymamy.Pozdrawiam
albo mój majl, że towar NIE ZGADZA się z opisem w aukcji
2 września 2009 15:17
Witam,
towar wysłaliśmy sprawny, mimo to wysłaliśmy ponownie
> przesyłkę 31.08 choć prawdę mówiąc nie powinniśmy.pozdrawiam
jeszcze o zwrocie gotówki:
1 września 2009 8:12
Witam,
dobrze w takim razie prosze podac nr konta i kwote a pieniądze zostaną
przelane, co do negatywnych komentarzy to jest ich bardzo mało,prosze zobaczyć
ile jest pozytywów,pozdrawiam
wszystkie majle zarchiwizowałem, bo właśnie dziś wystawiłem negatywa. wiem, że to mało da, ale może jak co trzeci potencjalny nabywca poczyta, to pójdzie do innego sprzedawcy i oleje oszusta. cholerka ludzie na allegro są dziwni - boją się wystawić negatywa, bo w odwecie będzie zemsta i ktoś będzie miał negatywa na swoim nicku. czyli ważna NIE jest uczciwość, a obawa o własne konto. bez sensu.
następne kwiatki:
10 września 2009 10:24
Witam,
wystawił Pan negatywny komentarz,a dlaczego? dostał Pan towar z powrotem na nasz koszt,więc o co Panu chodzi? prosze o uniewaznienie negatywa a jeśli Pan tego nie uczyni sama będe zmuszona wystawić NEGATYW,czekam na odp,pozdrawiam
oraz 10 września 2009 15:44
Witam,
dlaczego Pan twierdzi że towar był niezgodny z umową,poza tym z którą
umową?
widać dzieciaki handlują...
Ostatnio zmieniony przez archive_20 dnia Pią 11 Wrz 2009, 08:14, w całości zmieniany 6 razy
Dołączył: 17 Cze 2009 Posty: 101 Skąd jesteś (miejscowość / region): Białystok Posiadane auto: było Renault Scenic 1.9 dci , XII.2000r., jest Dodge Caliber SXT 2.0 16V 2007r.; Citroen C4 II 1.6 VTi 2010, Renault Clio II 1.5 dCi 2004r.
Piwa: 7/4
Wysłany: Czw 13 Sie 2009, 23:03
Temat postu:
Przyjmij kolego wyrazy współczucia z powodu zakupu tego sprzętu. Masz rację, chińszczyzna na maxa, to tak jak z chińskimi trampkami nie dość że przez miesiąc śmierdzą nie do zniesienia to jeszcze szybciej się rozlecą. Oprócz straconej kasy to chyba bardziej szkoda nerwów jak się takiego czegoś słucha i obsługuje. Totalna masakra. Dzięki za info, ja już w takim razie wiem że napewno tego nie kupię, wolę słuchać w spokoju samego radyjka niż tracić niepotrzebnie nerwy. Pzdr.