Renault

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Renault Trafic ) Brak mocy


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum RENAULT Forum Strona Główna -> ( Renault Trafic ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
prk

Debiutant



Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Siedlce
Posiadane auto: Trafic 2005 1,9 dci - 100 km
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 17:08
Temat postu:

Brak mocy


Witam .

Wiem że temat był już poruszany ale u mnie są inne objawy Sad
Kupiłem Trafica 2005 rok prsebieg 190 tys wymienilem rozrząd .
Od początku takie same objawy - brak mocy . Na stacji diagnostycznej podpinaja poid kompa i wyrzuca - przpływomierz powietrza masowy - nie da się skasowac błedu .
Podobno sprowadzali nowy podpieli i to samo .
Samochod ma przebłyski tj od ok 2,8 tys obrotow załapuje ( tak jakby dostawał kopa - nie znam sie moze to turbina sie tak załącza ) i ciagnie 160 naprawde ma kopa ale do 2,8 muł straszny . Najgorsze jest to ze nie za kazdym razem przy 2,8 dostaje mocy - dzis zrobilem 100 km jezdzil naprawde ok po 100 km calkiem stracil moc 2 tys na 3 i sie dusi predkosc maksymalna 30 -40 Sad .

Jestem w stanie uwierzyc ze to przeplywomierz ale jaka moze byc przyczyna ze raz lapie obroty raz nie .

Prosze o porade bo juz sporo wsadzilem w czesci a w serwisie chca 200 zł za same podpiecie do kompa - czy jak wloze kolejne tys zl to jaka jest pewnosc ze auto bedzie sprawne .

Jestem laikiem prosilbym o pomoc .
Z góry wielkie dzieki
Powrót do góry
archive_25

Auto Maniak



Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 4129

Posiadane auto: Renault
Piwa: 226/87
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 17:22
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


Kolego uzupełnij profil - silnik i rocznik (moc).
Bo narazie można się tylko domyślać jaki silnik...
I poszukaj tańszego mechanika, bo podpięcie pod Clipa to powinien być koszt 50-100 zł max.
Powrót do góry
prk

Debiutant



Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Siedlce
Posiadane auto: Trafic 2005 1,9 dci - 100 km
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 17:24
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


1,9 dci 100 km - na stacji diagnostycznej mi podpinali jak napisalem - wyrzuca ten blad i nie da sie skasowac - przeplywomierz powietrza masowy - wczesniej byl czujnik cisnienia doladowania - wymieniony
Powrót do góry
pawel.k

Debiutant



Dołączył: 03 Cze 2009
Posty: 37
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: Renault Trafic 2.0 dCi 115
Piwa: 4/0
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 18:05
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


Mam odwrotny objaw przy 2800 ob/min. Gdy jest cieplo, mam wlaczona klimatyzacje i jade na 6 biegu - wtedy to wyraznie czuc - to przy tych obrotach wyraznie spada moc i auto przestaje przyspieszac. Rozmawialismy z mechanikiem i trzeba podmienic przeplywomierz, aby zobaczyc, jakie bede rezultaty.

No chyba, ze ktos ma pomysl na cos innego?
Powrót do góry
gadu-gadu
archive

Gość







Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 19:14
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


.
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 19:14
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
archive_18

Auto Maniak



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 17330


Piwa: 1619/642
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 19:36
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


Trzeba podłączyć Clipa zrobić logi dynamiczne i będzie wszystko wiadomo.
_________________
Pozdrawiam.
Powrót do góry
prk

Debiutant



Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Siedlce
Posiadane auto: Trafic 2005 1,9 dci - 100 km
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 21:37
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


kable ok mechanik sprawdzał .

a jaka moze byc wina tego ze raz " lapie " moment obrotowy i ciagnie od 2,8 obrotow a raz predkosc maksymalna 40 km/h

nei znam sie ale na moja glowe jakby cos padlo to pewnie caly czas by mocy nie mial
Powrót do góry
prk

Debiutant



Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Siedlce
Posiadane auto: Trafic 2005 1,9 dci - 100 km
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 23:41
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


a wytlumaczy mi ktos o co chodzi z tym clipem ? Sad
Powrót do góry
prk

Debiutant



Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Siedlce
Posiadane auto: Trafic 2005 1,9 dci - 100 km
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 24 Lip 2010, 12:07
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


i dzisiaj to samo . zapalam jade - brak mocy - zrobilem moze 3 km powraca moc .

Tak jakby dostawał wiecej paliwa . Mozliwe jest ze to nie przeplywomierz tylko cos z paliwem ?
Powrót do góry
archive

Gość







Wysłany: Sob 24 Lip 2010, 20:27
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


.
Powrót do góry
prk

Debiutant



Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Siedlce
Posiadane auto: Trafic 2005 1,9 dci - 100 km
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 28 Lip 2010, 15:57
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


byłęm w serwisie Renault . Czekałem 3 h ;/ koles posprawdzał wiązki podpiął CLIP-a i mówi ze przepływomierz na 100 % . * zapłacilem 250 zł )

Teraz takie pytanie w serwisie kosztuje 1000 zł nowy na allegro 300 . Jaka będzie różnica jak kupię tańszy ? ?
Powrót do góry
poulbud

Czytelnik



Dołączył: 29 Lip 2010
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Biedrzychowice
Posiadane auto: renault trafic 1.9 cdi 2004
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 29 Lip 2010, 23:00
Temat postu:

Re: Brak mocy


[poulbud]Witam .


Mam Trafica 2004 rok 1.9 dci przebieg 190 tys wymienilem rozrząd .
Od początku takie same objawy - brak mocy . Na stacji diagnostycznej podpinaja poid kompa i wyrzuca - przpływomierz powietrza masowy -
Samochod ma przebłyski tj od ok 2,8 tys obrotow załapuje ( tak jakby dostawał kopa - nie znam sie moze to turbina sie tak załącza ) i ciagnie 160 naprawde ma kopa ale do 2,8 muł straszny .
Prosze o porade bo juz sporo wsadzilem w czesci a w serwisie chca 200 zł za same podpiecie do kompa - czy jak wloze kolejne tys zl to jaka jest pewnosc ze auto bedzie sprawne .

Jestem laikiem prosilbym o pomoc .
Z góry wielkie dzieki poulbud
Powrót do góry
unitral

Stały Bywalec



Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 245
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wiedeń
Posiadane auto: Trafic 2.0 dci 2014
Piwa: 12/6
Wysłany: Sob 31 Lip 2010, 09:16
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


Cytat:
Teraz takie pytanie w serwisie kosztuje 1000 zł nowy na allegro 300 . Jaka będzie różnica jak kupię tańszy ? ?


Zwykle spora, bo te tańsze prawie zawsze są po regeneracji i nie wytrzymują za długo...
Można próbować dogadać się z kierownikiem serwisu co do ceny - czasem do 30% w dół.
Powrót do góry
the_1piotr

Auto Maniak



Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 584
Skąd jesteś (miejscowość / region): siedlce
Posiadane auto: trafic II 2008. 2.0 dc i115 , espace IV 2008, 2.0dci dpf 173kM
Piwa: 21/5
Wysłany: Nie 22 Sie 2010, 16:55
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


myślę że problemem kolegow jest filtr na wydechu FAP co jakiś czas trzeba przeprowadzić po trasie rutynowe dopalanie sadzy .
orlenowskie paliwa są marnej jakośći i ten filtr się zapycha a komputer przechodzi w tryb awaryjny wrażenie jest takie żę wcześniej nic się nie działo z autem
Powrót do góry
archive_18

Auto Maniak



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 17330


Piwa: 1619/642
Wysłany: Nie 22 Sie 2010, 18:07
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


Nowy orginał kupisz bez problemu na necie za ok 500pln.
Nie kupuj zamiennika bo w większości przypadków robią straszny bałagan w ECU .
Podają nieprawdziwe parametry.
FAP ma kolego swój komunikat jak jest potrzeba jego wypalenia.
Nie wszystkie Renault z 2005 roku posiadaja ten wynalazek.
_________________
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum RENAULT Forum Strona Główna -> ( Renault Trafic ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Renault Trafic »

Opinie o samochodach Renault Trafic - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Renault Trafic ) Porady, problemy techniczne


Renault

Espace

46 990

2011r.

154 894 km

kujawsko-pomorskie

Renault

Twingo

18 800

2011r.

140 000 km

śląskie

Renault

Fluence

42 700

2013r.

65 133 km

dolnośląskie

Renault

Thalia

9 900

2005r.

77 202 km

łódzkie

Renault

Clio

44 900

2016r.

12 294 km

dolnośląskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group




Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2017 Created by idealneT and OM System