Renault

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęściksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Renault Trafic ) Brak mocy


Idź do strony 1, 2  Następny
 
postów na stronie: 10 20 50
   Forum RENAULT Forum Strona Główna -> ( Renault Trafic ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
prk

Debiutant



Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Siedlce
Posiadane auto: Trafic 2005 1,9 dci - 100 km
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 17:08
Temat postu:

Brak mocy


Witam .

Wiem że temat był już poruszany ale u mnie są inne objawy Sad
Kupiłem Trafica 2005 rok prsebieg 190 tys wymienilem rozrząd .
Od początku takie same objawy - brak mocy . Na stacji diagnostycznej podpinaja poid kompa i wyrzuca - przpływomierz powietrza masowy - nie da się skasowac błedu .
Podobno sprowadzali nowy podpieli i to samo .
Samochod ma przebłyski tj od ok 2,8 tys obrotow załapuje ( tak jakby dostawał kopa - nie znam sie moze to turbina sie tak załącza ) i ciagnie 160 naprawde ma kopa ale do 2,8 muł straszny . Najgorsze jest to ze nie za kazdym razem przy 2,8 dostaje mocy - dzis zrobilem 100 km jezdzil naprawde ok po 100 km calkiem stracil moc 2 tys na 3 i sie dusi predkosc maksymalna 30 -40 Sad .

Jestem w stanie uwierzyc ze to przeplywomierz ale jaka moze byc przyczyna ze raz lapie obroty raz nie .

Prosze o porade bo juz sporo wsadzilem w czesci a w serwisie chca 200 zł za same podpiecie do kompa - czy jak wloze kolejne tys zl to jaka jest pewnosc ze auto bedzie sprawne .

Jestem laikiem prosilbym o pomoc .
Z góry wielkie dzieki
Powrót do góry
archive_25

Auto Maniak



Dołączył: 27 Paź 2009
Posty: 4129

Posiadane auto: Renault
Piwa: 227/87
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 17:22
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


Kolego uzupełnij profil - silnik i rocznik (moc).
Bo narazie można się tylko domyślać jaki silnik...
I poszukaj tańszego mechanika, bo podpięcie pod Clipa to powinien być koszt 50-100 zł max.
Powrót do góry
prk

Debiutant



Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Siedlce
Posiadane auto: Trafic 2005 1,9 dci - 100 km
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 17:24
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


1,9 dci 100 km - na stacji diagnostycznej mi podpinali jak napisalem - wyrzuca ten blad i nie da sie skasowac - przeplywomierz powietrza masowy - wczesniej byl czujnik cisnienia doladowania - wymieniony
Powrót do góry
pawel.k

Debiutant



Dołączył: 03 Cze 2009
Posty: 37
Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków
Posiadane auto: Renault Trafic 2.0 dCi 115
Piwa: 4/0
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 18:05
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


Mam odwrotny objaw przy 2800 ob/min. Gdy jest cieplo, mam wlaczona klimatyzacje i jade na 6 biegu - wtedy to wyraznie czuc - to przy tych obrotach wyraznie spada moc i auto przestaje przyspieszac. Rozmawialismy z mechanikiem i trzeba podmienic przeplywomierz, aby zobaczyc, jakie bede rezultaty.

No chyba, ze ktos ma pomysl na cos innego?
Powrót do góry
gadu-gadu
archive

Gość







Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 19:14
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


.
Powrót do góry
Reklama








Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 19:14
Temat postu:

reklama


Powrót do góry
archive_18

Auto Maniak



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 17330


Piwa: 1622/642
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 19:36
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


Trzeba podłączyć Clipa zrobić logi dynamiczne i będzie wszystko wiadomo.
_________________
Pozdrawiam.
Powrót do góry
prk

Debiutant



Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Siedlce
Posiadane auto: Trafic 2005 1,9 dci - 100 km
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 21:37
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


kable ok mechanik sprawdzał .

a jaka moze byc wina tego ze raz " lapie " moment obrotowy i ciagnie od 2,8 obrotow a raz predkosc maksymalna 40 km/h

nei znam sie ale na moja glowe jakby cos padlo to pewnie caly czas by mocy nie mial
Powrót do góry
prk

Debiutant



Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Siedlce
Posiadane auto: Trafic 2005 1,9 dci - 100 km
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 23 Lip 2010, 23:41
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


a wytlumaczy mi ktos o co chodzi z tym clipem ? Sad
Powrót do góry
prk

Debiutant



Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Siedlce
Posiadane auto: Trafic 2005 1,9 dci - 100 km
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 24 Lip 2010, 12:07
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


i dzisiaj to samo . zapalam jade - brak mocy - zrobilem moze 3 km powraca moc .

Tak jakby dostawał wiecej paliwa . Mozliwe jest ze to nie przeplywomierz tylko cos z paliwem ?
Powrót do góry
archive

Gość







Wysłany: Sob 24 Lip 2010, 20:27
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


.
Powrót do góry
prk

Debiutant



Dołączył: 23 Lip 2010
Posty: 13
Skąd jesteś (miejscowość / region): Siedlce
Posiadane auto: Trafic 2005 1,9 dci - 100 km
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 28 Lip 2010, 15:57
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


byłęm w serwisie Renault . Czekałem 3 h ;/ koles posprawdzał wiązki podpiął CLIP-a i mówi ze przepływomierz na 100 % . * zapłacilem 250 zł )

Teraz takie pytanie w serwisie kosztuje 1000 zł nowy na allegro 300 . Jaka będzie różnica jak kupię tańszy ? ?
Powrót do góry
poulbud

Czytelnik



Dołączył: 29 Lip 2010
Posty: 1
Skąd jesteś (miejscowość / region): Biedrzychowice
Posiadane auto: renault trafic 1.9 cdi 2004
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 29 Lip 2010, 23:00
Temat postu:

Re: Brak mocy


[poulbud]Witam .


Mam Trafica 2004 rok 1.9 dci przebieg 190 tys wymienilem rozrząd .
Od początku takie same objawy - brak mocy . Na stacji diagnostycznej podpinaja poid kompa i wyrzuca - przpływomierz powietrza masowy -
Samochod ma przebłyski tj od ok 2,8 tys obrotow załapuje ( tak jakby dostawał kopa - nie znam sie moze to turbina sie tak załącza ) i ciagnie 160 naprawde ma kopa ale do 2,8 muł straszny .
Prosze o porade bo juz sporo wsadzilem w czesci a w serwisie chca 200 zł za same podpiecie do kompa - czy jak wloze kolejne tys zl to jaka jest pewnosc ze auto bedzie sprawne .

Jestem laikiem prosilbym o pomoc .
Z góry wielkie dzieki poulbud
Powrót do góry
unitral

Przyjaciel Portalu



Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 259
Skąd jesteś (miejscowość / region): Wiedeń
Posiadane auto: Trafic 2.0 dci 2014
Piwa: 12/6
Wysłany: Sob 31 Lip 2010, 09:16
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


Cytat:
Teraz takie pytanie w serwisie kosztuje 1000 zł nowy na allegro 300 . Jaka będzie różnica jak kupię tańszy ? ?


Zwykle spora, bo te tańsze prawie zawsze są po regeneracji i nie wytrzymują za długo...
Można próbować dogadać się z kierownikiem serwisu co do ceny - czasem do 30% w dół.
Powrót do góry
the_1piotr

Auto Maniak



Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 645
Skąd jesteś (miejscowość / region): siedlce
Posiadane auto: trafic II 2008. 2.0 dc i115 , espace IV 2008, 2.0dci dpf 173kM
Piwa: 23/6
Wysłany: Nie 22 Sie 2010, 16:55
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


myślę że problemem kolegow jest filtr na wydechu FAP co jakiś czas trzeba przeprowadzić po trasie rutynowe dopalanie sadzy .
orlenowskie paliwa są marnej jakośći i ten filtr się zapycha a komputer przechodzi w tryb awaryjny wrażenie jest takie żę wcześniej nic się nie działo z autem
Powrót do góry
archive_18

Auto Maniak



Dołączył: 16 Maj 2009
Posty: 17330


Piwa: 1622/642
Wysłany: Nie 22 Sie 2010, 18:07
Temat postu:

Re: ( Renault Trafic ) Brak mocy


Nowy orginał kupisz bez problemu na necie za ok 500pln.
Nie kupuj zamiennika bo w większości przypadków robią straszny bałagan w ECU .
Podają nieprawdziwe parametry.
FAP ma kolego swój komunikat jak jest potrzeba jego wypalenia.
Nie wszystkie Renault z 2005 roku posiadaja ten wynalazek.
_________________
Pozdrawiam.
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
   Forum RENAULT Forum Strona Główna -> ( Renault Trafic ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Ogłoszenia sprzedaży - Renault Trafic »

Opinie o samochodach Renault Trafic - testy użytkowników »


 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

Popularne dyskusje w dziale: ( Renault Trafic ) Porady, problemy techniczne


Renault

Megane

52 990

2016r.

35 400 km

łódzkie

Renault

Clio

23 800

2013r.

117 000 km

śląskie

Renault

Scenic

51 800

2014r.

45 000 km

śląskie

Renault

Megane

35 800

2014r.

87 000 km

śląskie





Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group




Serwis partnerski portalu www.auto.plSamochody to nasza pasja
Copyright © Profit 2003 - 2017 Created by idealneT and OM System