Renault

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Renault Kadjar ) 1.3 TCe FAP Easy Life 2018 r. 103 kW

postów na stronie: 10 20 50
   Forum RENAULT Forum Strona Główna -> ( Renault Kadjar ) Oceń swoje auto
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bird4

Stały Bywalec

Skąd jesteś (miejscowość / region): Wałbrzych
Posiadane auto: Renault Kadjar 1.3 TCe FAP Easy Life 2018
Piwa: 5/1
Wysłany: Sro 16 Lip 2025, 13:17
Temat postu:

1.3 TCe FAP Easy Life 2018 r. 103 kW

Data kupna 2023.05.06
Kupiłem auto 5 letnie, jeżdżę 2 lata. Jestem bardzo zadowolony. Jeżdziłem dwiema generacjami sceników, capturem i teraz przyszła kolej na Kadjara. Jestem wierny marce Renault, bo zawsze byłem zadowolony.
Teraz co z moim autem? Nie miałem żadnych poważniejszych awarii. Wystąpiły dwie drobne usterki:
1. Usterka czujnika cofania. W serwisie clipem zlokalizowano który to czujnik. Na allegro kupiłem czujnik Hella, niestety nie działał (mimo zgodności numerów części). Dopiero drugi, Boscha już zadziałał i działa do dzisiaj.
2. Przestało mi działać światło cofania. Szukałem różnych przyczyn, wymieniłem czujnik cofania, demontowałem lampy, a okazało się że w zderzaku z tyłu po lewej stronie była wtyczka, która się poluzowała. Po ponownym wciśnięciu wtyczki wszystko zaczęło działać.
3. Miałem problem z działaniem urządzenia głośno mówiącego. Telefony do mnie nie mogłem ich odebrać. Aktualizacja softu w serwisie i wszystko zaczęło działać.
Z nawigacji, mimo iż jest raczej nie korzystam bo mam automapę lub google maps.
Autem jeździ się bardzo fajnie, dobre wyciszenie, dobre przyspieszenie mimo małego silnika 1.3, ale turbo robi swoje. Poprzednio jeździłem dieslami i jest duża różnica w hamowaniu silnikiem, w benzynie praktycznie nie czuć efektu hamowania silnikiem, do czego byłem przyzwyczajony w dieslach. Taką mam technikę jazdy.
Klima w upalne dni nie jest zbyt efektywna, słabo chłodzi, potrzeba dłuższego czasu jazdy aby można było odczuć efekt schłodzenia auta.
To tyle uwag na gorąco.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   Forum RENAULT Forum Strona Główna -> ( Renault Kadjar ) Oceń swoje auto Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: