Renault

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Renault Vel Satis ) "car audio" ??

postów na stronie: 10 20 50
   Forum RENAULT Forum Strona Główna -> ( Renault Vel Satis ) Porady, problemy techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mikadzi

Debiutant

Skąd jesteś (miejscowość / region): zachodniopomorskie
Posiadane auto: vel satis 3.0dv6 , clk 320, alfa romeo gtv
Piwa: 0/3
Wysłany: Sob 08 Mar 2014, 21:34
Temat postu:

"car audio" ??

witam
chcialbym wymienic glosniki przednie i tylne w wersalce i chyba nie musze nikomu przedstawiac powodu.... czy wymienial ktos glosniki? chodzi mi glownie o wymiary glosników z przodu i z tylu bo z rozstawem srub jakos sobie poradze....
Powrót do góry
milejow

Auto Maniak

Skąd jesteś (miejscowość / region): Mętów pod Lublinem
Posiadane auto: A sprzedałem wszystko wpi.....zdu!
Piwa: 427/11
Wysłany: Sob 08 Mar 2014, 22:09
Temat postu:

Re: ( Renault Vel Satis ) "car audio" ??

Jak się skusisz montować głośniki na dystansach w blasze drzwi(trzeba co nieco przyciąć tapicerkę od środka, z zewnątrz pozostaje bez zmian) to spokojnie wsadzisz tam 165mm i to jest, w połączeniu z wytłumieniem drzwi, najlepsza opcja. Nie spodziewaj się jednak rewelacji na standardowym radiu.
Powrót do góry
tomecki1910

Dyskutant

Skąd jesteś (miejscowość / region): Łódź
Posiadane auto: Renault, Velsatis, Initiale Paris, 2.0T 170KM, 2005r.
Piwa: 2/1
Wysłany: Nie 09 Mar 2014, 04:24
Temat postu:

fabryczne cabasse auditorium+ , do tego subwoofer w bagażniku i gra aż miło Mr. Green
Powrót do góry
rafal1939

Stały Bywalec

Skąd jesteś (miejscowość / region): Biskupice ,Sieradz
Posiadane auto: Vel Satis 2.0dci 2007r
Piwa: 2/0
Wysłany: Nie 09 Mar 2014, 09:18
Temat postu:

ja u siebie odłączyłem tylne głośniki w drzwiach i zamontowałem na tylna półkę nowe sony i jest super podam ci link do strony z moim Vel Satisem http://renault-velsatis.phorum.pl/viewtopic.php?f=16&t=425
Powrót do góry
laredo

Debiutant

Skąd jesteś (miejscowość / region): Świętochłowice
Posiadane auto: Grand Scenic 1.9 dci 2006
Piwa: 0/4
Wysłany: Pon 10 Mar 2014, 13:26
Temat postu:

@rafał1939 - głośnik samochodowy nie powinien "grać" w szybę samochodu tylko do środka. Uważam że VS ma dobre umieszczenie głośników. Półka samochodu jest zbyt "miękka" dla głośnika. Głośnik ma być osadzony w czymś sztywnym i nie może się poruszać, od ruszania się jest membrana.
Ponadto aby głośnik grał dobrze powinien być umieszczony w pudle renozansowym, czasami warto dodatkowo wytłumić matą drzwi. Wtedy w samochodzie gra muzyka głośno a na zewnątrz auta albo jest cisza albo mało co słychać. Teraz w modzie jest taki system że w drzwi ładuje się głośniki niskotonowe a na podszybie wysokotonowe, niby jest to dobre rozwiązanie, dobre do momentu kiedy nie wsadzisz w drzwi średniotonowe, na desce zamontujesz wysokotonowe a w bagażniku umieścisz sub. I nie mam ty na myśli sub wielkości komody. Taki system Pioneera miałem w LS 400 z 93 roku, istna filharmonia.
Powrót do góry
gadu-gadu
Reklama

Wysłany: Pon 10 Mar 2014, 13:26
Temat postu:

reklama

Powrót do góry
petterroch22

Czytelnik

Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa
Posiadane auto: Ford, Mustang, GT, 5.0 V8, 2018
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 24 Kwi 2026, 18:30
Temat postu:

Witam, dokładnie wiem jak to wygląda – jeżdżę Nissanem Qashqai J10 od paru lat i po każdej deszczowej czy zimowej trasie w Polska podłoga w aucie zamieniała się w błotniste bagno. Sól, piach i woda wlatywały non stop, a oryginalne dywaniki szybko się niszczyły. Szukałem dedykowanego rozwiązania i trafiłem na sklep z akcesoriami samochodowymi. https://evatopcar.pl/product/nissan-qashqai-j10-2007-2010/ Komplet dywaników EVA 3D pasuje do tego modelu jak ulał, ma wysokie rantki i głębokie komórki które naprawdę zatrzymują całą wilgoć oraz brud. W Polska przy naszej pogodzie to ogromna różnica – po jeździe wystarczy je wypłukać i kabina znowu jest czysta. Od tamtej pory nie męczę się ze sprzątaniem po każdej trasie, a auto wygląda schludnie nawet po całodziennej jeździe w terenie. Super sprawa dla każdego kto ma tego Qashqai.
Powrót do góry
   Forum RENAULT Forum Strona Główna -> ( Renault Vel Satis ) Porady, problemy techniczne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Renault Vel Satis »

Opinie o samochodach Renault Vel Satis - testy użytkowników »

Skocz do: