Dołączył: 21 Wrz 2013 Posty: 29 Skąd jesteś (miejscowość / region): zachodniopomorskie Posiadane auto: vel satis 3.0dv6 , clk 320, alfa romeo gtv
Piwa: 0/3
Wysłany: Sob 08 Mar 2014, 21:34
Temat postu:
"car audio" ??
witam
chcialbym wymienic glosniki przednie i tylne w wersalce i chyba nie musze nikomu przedstawiac powodu.... czy wymienial ktos glosniki? chodzi mi glownie o wymiary glosników z przodu i z tylu bo z rozstawem srub jakos sobie poradze....
Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 6215 Skąd jesteś (miejscowość / region): Mętów pod Lublinem Posiadane auto: A sprzedałem wszystko wpi.....zdu!
Piwa: 427/11
Wysłany: Sob 08 Mar 2014, 22:09
Temat postu:
Re: ( Renault Vel Satis ) "car audio" ??
Jak się skusisz montować głośniki na dystansach w blasze drzwi(trzeba co nieco przyciąć tapicerkę od środka, z zewnątrz pozostaje bez zmian) to spokojnie wsadzisz tam 165mm i to jest, w połączeniu z wytłumieniem drzwi, najlepsza opcja. Nie spodziewaj się jednak rewelacji na standardowym radiu.
@rafał1939 - głośnik samochodowy nie powinien "grać" w szybę samochodu tylko do środka. Uważam że VS ma dobre umieszczenie głośników. Półka samochodu jest zbyt "miękka" dla głośnika. Głośnik ma być osadzony w czymś sztywnym i nie może się poruszać, od ruszania się jest membrana.
Ponadto aby głośnik grał dobrze powinien być umieszczony w pudle renozansowym, czasami warto dodatkowo wytłumić matą drzwi. Wtedy w samochodzie gra muzyka głośno a na zewnątrz auta albo jest cisza albo mało co słychać. Teraz w modzie jest taki system że w drzwi ładuje się głośniki niskotonowe a na podszybie wysokotonowe, niby jest to dobre rozwiązanie, dobre do momentu kiedy nie wsadzisz w drzwi średniotonowe, na desce zamontujesz wysokotonowe a w bagażniku umieścisz sub. I nie mam ty na myśli sub wielkości komody. Taki system Pioneera miałem w LS 400 z 93 roku, istna filharmonia.
Witam, dokładnie wiem jak to wygląda – jeżdżę Nissanem Qashqai J10 od paru lat i po każdej deszczowej czy zimowej trasie w Polska podłoga w aucie zamieniała się w błotniste bagno. Sól, piach i woda wlatywały non stop, a oryginalne dywaniki szybko się niszczyły. Szukałem dedykowanego rozwiązania i trafiłem na sklep z akcesoriami samochodowymi. https://evatopcar.pl/product/nissan-qashqai-j10-2007-2010/ Komplet dywaników EVA 3D pasuje do tego modelu jak ulał, ma wysokie rantki i głębokie komórki które naprawdę zatrzymują całą wilgoć oraz brud. W Polska przy naszej pogodzie to ogromna różnica – po jeździe wystarczy je wypłukać i kabina znowu jest czysta. Od tamtej pory nie męczę się ze sprzątaniem po każdej trasie, a auto wygląda schludnie nawet po całodziennej jeździe w terenie. Super sprawa dla każdego kto ma tego Qashqai.