Dołączył: 26 Gru 2010 Posty: 13 Skąd jesteś (miejscowość / region): Zywiec Posiadane auto: vel satis 2,2 dci 2002
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 05 Sty 2011, 11:56
Temat postu:
Zjazd Vel Satisów
Witam koleżanki i Kolegów
Jeszcze na starym roku urodził sie pomysł Zjazdu Vel Satisów.
Póki co paru kolegów pomysł zaakceptowało. Ale co oczywiste chodzi konkretny ZLOT naszych "ulubieńców".
Mam nadzieję ze pomysł nie trafi "ad acta" - czekam na reakcję i dalsze deklaracje.
czekam na lokalizacje zlotu , bo jak narazie to zawsze mam pecha i wszytskie zloty odbywaja sie daleko gdzieś na poludniu Polski a z pomorza środkowego gonić to troche kilometrów trzeba nabić , no i ta cena paliwa ! _________________ przez 12lat :VELSATIS 2.2 DCI 180PS/380Nm po sofcie / teraz :Espace 2007r 3,5 V6 LPG.
Dołączył: 13 Kwi 2010 Posty: 638 Skąd jesteś (miejscowość / region): Katowice/Świerklany Posiadane auto: Renault Vel Satis 3.0d V6 INITIALE, Renault Clio II 1.5 dCi Privilage Fiat Seicento 1.1 MPI Look, Ford Fusion+ 1.6 TDCI Alfa Romeo Mito Quadrifoglio Verde
Piwa: 23/10
Wysłany: Sro 05 Sty 2011, 22:07
Temat postu:
Re: ( Renault Vel Satis ) Zjazd Vel Satisów
Jak się zrobi ciepło to możemy u mnie w ogrodzie zrobić zlot Versalek. Sąsiadom na wiosce oczy powychodzą
Nigdy na zlocie nie byłem i nie wiem jak to wygląda. Dla większej ilości osób trzeba by było organizować bazę noclegową i zapewnić atrakcje podczas trwania zlotu. Ciężka sprawa. Renault klub polska organizuje zloty co jakiś czas. Można by było się dołaczyć i wpaść większą ilością versalek.
Dołączył: 26 Gru 2010 Posty: 13 Skąd jesteś (miejscowość / region): Zywiec Posiadane auto: vel satis 2,2 dci 2002
Wysłany: Sob 08 Sty 2011, 05:56
Temat postu:
Zjazd Vel Satisów
Witam kolegów ,
Zjazd musi mieć budżet czyli musimy się złożyć tak aby koledzy z pomorza mogli przyjechać w góry w części tylko pokrywając koszty przejazdu.
Noclegi to nie jest problem - Mój Żywiec jest o tyle dobry że jest gdzie to zrobić no i "Pętla Beskidzka" tutaj jak pewnie wiecie są zjazdy oldtimerów organizowane z powodzeniem - zdjęcie 30 vel satisów pod skocznią Małysza w Wiśle lub pod Zamkiem Habsburgów .................................
Dołączył: 12 Sty 2011 Posty: 3 Skąd jesteś (miejscowość / region): Brak Posiadane auto: Renault VelSatis, 2.0 t, 2003
Piwa: 1/0
Wysłany: Czw 13 Sty 2011, 02:24
Temat postu:
Zlot Versalek- ciekawa sprawa. Ale pod warunkiem że był by to zlot VelSatis ONLY. Ja tam się pod miłością do samej marki nie podpiszę. Ale VelSatis to auto-idea, podobnie jak Avantime. Nauczony pokory przez Alfy i Saaby, teraz kontempluję mojego "borsuka" i uważam, że VS powinny być pod ochroną . O niewielu modelach Renault aktualnie jeżdżących po drogach można powiedzieć to samo... Tylko bez urazy proszę _________________ Kochaj i rób co chcesz ;]
Dołączył: 01 Lut 2011 Posty: 2 Skąd jesteś (miejscowość / region): Kołobrzeg Posiadane auto: Renaul Vel Satis 3,5 diesel
Wysłany: Wto 01 Lut 2011, 22:24
Temat postu:
Witam.
Z miłą chęcią wybrałbym się na zlot Vel Satisów. Jestem z Kołobrzegu. Mam nawet tutaj paru znajomych z Vel Satisami którzy na pewno z miłą chęcią wybraliby się na taką imprezę.
Wpadłem również na pomysł, aby pomyśleć nad FanClubem tych aut, wtedy można by zrobić ogólnopolski zlot miłośników tego modelu
Dołączył: 21 Lis 2010 Posty: 475 Skąd jesteś (miejscowość / region): Gdansk Posiadane auto: modus 2005 1,6 benz,Vel Satis 2,0,2006
Piwa: 28/3
Wysłany: Pon 21 Mar 2011, 22:24
Temat postu:
Gdyby ten pomysł pojawił sie na stronie( problemy techniczne) wiekszość uczestnikow by sie odezwała .Sądzę po ilości komunikatow z komputera pokładowego pojazdu.Przykład - czy 3,5czy 2,0 co kupic - prawie2000 postów,instrukcja do 2,2 prawie 8000 postow-wiec kłopoty.Ale kto sobie radzi to się cieszy,to zn.debile sie cieszą ,-powiecmy są bardzo zadowoleni z wygody. Ja jestem za zlotem i go w pełni popieram Gdańsk. _________________ jarek