Dołączył: 14 Paź 2010 Posty: 76 Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków Posiadane auto: Renault Twingo , 1.2 1996r
Piwa: 0/0
Wysłany: Pią 17 Cze 2011, 00:17
Temat postu:
Jak "obejść" immobilizer i centralny zamek Lagunie I 96r 2.0
Witam. Jak kupowałem laguna to już były problemy z centralnym zamkiem. Wymieniłem baterie w pilocie i trochę się poprawiło ale nagle przestało całkowicie działać zamykanie i otwieranie auta z kluczyka( guzikiem). Kluczykiem nie mogę otworzyć zamknąć auta bo nie pasuje do zamków. Auto stoi otwarte w garażu bo ani zamknąć ani otworzyć. Gdy odłączę akumulator i podłącze to samochód odpala na 1-2 sekundy i gaśnie jakby ktoś odciął iskrę,paliwo. Czytałem że to przez immobilizer lub właśnie nie otwarcie samochodu z pilota bo miga lampka obok przycisku od zamykania i otwierania samochodu od środka. Czy jeśli mam włączony ten alarm/immobilizer to mogę odpalić autko na LPG? Da się jakoś wyłączyć ten immobilizer/alarm i jak naprawić aby działał centralny zamek? Z góry dziękuje za pomoc
Renault Laguna I RT 2.0 + LPG 1996r _________________ Renault Twingo , 1.2 1996r
Re: ( Renault Laguna ) Jak "obejść" immobilizer i centralny zamek Lagunie I 96r 2.0
Centralny prawdopodobnie Ci się rozprogramował. Raz tak miałem. W zależności czy masz kluczyk z podczerwienią czy lub z modułem radiowym jest procedura programowania kluczyka. Znajdziesz w necie. Co do radiowego jest w dziale Thalia i Clio - poszukaj.
Immo - z tego co ludzie piszą nie da się odłączyć w nowszych modelach łatwo, ale u Ciebie chyba powinno się dać. Niech wypowiedzą się specjaliści.
Co do zapalania silnika na gazie - wszystko zależy od instalacji LPG. Na jednej zapalisz na innej nie. Ale z tego co mi wiadomo takie odpalanie jest bardzo niezdrowe dla silnika, nawet jeśli Ci się uda. Więc odradzam. _________________ Uniden 520 - najlepszy przyjaciel kierowcy.
Dołączył: 14 Paź 2010 Posty: 76 Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków Posiadane auto: Renault Twingo , 1.2 1996r
Wysłany: Pią 17 Cze 2011, 10:43
Temat postu:
Re: ( Renault Laguna ) Jak "obejść" immobilizer i centralny zamek Lagunie I 96r 2.0
" 1. zamknac dobrym pilotem samochod, bedac w srodku auta
To akurat chyba mozesz pominac bo u Ciebie juz miga..
2. wlaczyc stacyjke, dioda w przelaczniku centralnego zamka powinna
szybko mrugac
3. przycisnac przycisk centralnego zamka i trzymac az mrugnie tyle
razy ile wynosi pierwsza cyfra
4. puscic przycisk
5. postepowac tak samo dla nastepnych cyfr
6. po wprowadzeniu ostatniej dioda powinna zapalic sie na dluzej i
zgasnac.
7. wylaczyc stacyjke
8. nacisnac na przycisk centralnego zamka, zamki powinny zamknac sie i
otworzyc, dekoder jest przygotowany do wprowadzenia kodu pilotow.
9. nacisnac dwa razy pierwszym pilotem zamki powinny sie otworzyc i
zamknac
10. nacisnac dwa razy drugim pilotem zamki powinny otworzyc sie i
zamknac.
Jezeli synchronizacja nie powiedzie sie z ktoryms z pilotow tzn ze
jest on zly. Kod mozesz probowac wprowadzac 3 razy, potem dekoder sie
zablokuje.
_
1.Po wprowadzeniu kodu wylaczyc stacyjke wyjac kluczyk nacisnac na
przycisk centralnego zamka, zamki powinny sie otworzyc i zamknac,
nacisnac 2x na 1-go plipa, zamki powinny sie zamknac i otworzyc,
nacisnac 2x na 2go plipa, zamki powinny sie zamknac i otworzyc i
wsio.. czas miedzy nacisnieciem 1 i 2 pilota nie dluzszy niz 3
sekundy!
Jak sie nie uda to sprobowac powtorzyc operacje...
WOgole to sprawdz czy nie nalecialo wody przez antene... do odbiornika_______
"
Jaki kod trzeba wprowadzić?
Mój kluczyk ma "dwie diody" Czerwoną która mruga jak się przyciska i fioletową która nie mruga:) Czyli jest to kluczyk na podczerwień?
I jak ktoś będzie wiedział jak usunąć immo to proszę pisać. _________________ Renault Twingo , 1.2 1996r
Masz kluczyk na podczerwień. Znajdź do niego procedurę. Fioletowa dioda to nadajnik IR.
Procedurę znajdziesz w sieci, u mnie radiowy więc nie pomogę Ci więcej. Na pewno jest w sieci. Poszukaj u wujka google.
"Programming Renault IR Remote... " itp. Albo na polskich stronach. Ale do radiowego znalazłem właśnie na stronie zagranicznej jak już prawie się poddałem.
powodzenia. _________________ Uniden 520 - najlepszy przyjaciel kierowcy.
Dołączył: 23 Kwi 2009 Posty: 1150 Skąd jesteś (miejscowość / region): KOŁOBRZEG Posiadane auto: RENAULT ESPACE 4,RENAULT19 16V
Piwa: 113/0
Wysłany: Pią 17 Cze 2011, 20:40
Temat postu:
musisz miec kod aby go zdobyc rozkrec kluczyk spisz z karteczki to co tam jest i przeslij na pv znajde kod. kod do laguny wprowadza sie pedalem gazu i przyciskiem manetki wycieraczek _________________ BIENIEK
Wysłany: Wto 21 Cze 2011, 09:45
Temat postu:
Auto oddałem do elektryka który robi głownie z alarmami itp. I niestety zgniła płytka od alarmu. Teraz trzeba wyczyścić chyba sterownik, założyć emulator i założyć nowy centralnym zamek i po problemie. Powiedzcie jaki jest orientacyjne koszt takiej imprezy bo Pan w serwisie mówi że nie wie ma mi na dziś sprawdzić ale to może być koszt 300-800... Taki jest realny koszy czy Pan z serwisu jest drogi? _________________ Renault Twingo , 1.2 1996r