Renault

ogłoszeniaceny używanychwiadomościdealerzyforumczęścioponyksiążkilinkitapetyopiniedekoder VIN
  FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Regulamin    Grupy    Czat    Rejestracja 
  Profil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości    Zaloguj    iboi - ogłoszenia

( Renault Thalia ) Opinie o Nowej Thalii

postów na stronie: 10 20 50
   Forum RENAULT Forum Strona Główna -> ( Renault Thalia ) Oceń swoje auto
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Orion200

Czytelnik

Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 14 Mar 2009, 08:19
Temat postu:

Opinie o Nowej Thalii

Ja już odebrałem nową Thalie i muszę przyznać że jest naprawde fajna.Wcześniej miałem Thalie z 2005 roku z silnikiem 1,4 8V ale uległa wypadkowi i poszła na straty.Tą zakupiłem w wersji Allinclusive z silnikiem 1,5 DCI 85KM i różnica jest kolosalna.Po pierwsze jest dużo ładniejsza a silnik diesel zachowuje się kapitalnie.Zaraz po wyjeździe z salonu wyjechałem z rodziną 2+1 w góry.Spalanie wyszło 5 L na dotarciu więc mysle że jeszcze troszke spadnie.W mieście(Warszawa)spala ok 6,2-6,5 L.W tej chwili ma przejechane 1100 km.Aha jeszcze jedno jest kolosalna różnica między skrzynią biegów w poprzedniej Thalii a w tej.SB pracuje koncertowy,biegi wchodzą leciutko i płynnie.W porównaniu z poprzednią Thalią w środku wiele się nie zmieniła choć dodatkowe elementy chromu dodają jej blasku.Zestaw Audio działa bardzo dobrze a sterowanie przy kierownicy ułatwia obsługe podczas jazdy.Zawieszenie bardzo dobre nie czuć drgań na kierownicy prowadzi się przyjemnie.Hamulce zmienione w tej wersji są tarcze wentylowane i są zdecydowanie lepsze skuteczniejsze.Miło zaskoczony byłem gdy jechałem powyżej 120 km-140 km na godzine i wogóle nie było słychać silnika co w przypadku diesla nie łatwo osiągnąć a Renault się to udało.Na temat działania klimy nie będe się wypowiadał ponieważ teraz jest okres zimowy i nie miałem mozliwości porządnego sprawdzenia jej działania choć muszę przyznać że jak ustawiłem temp.19 stopni to cały czas w środku było przyjemnie.Fajną sprawą jest włączenie odparowania przedniej szyby ponieważ w ciągu paru sekund zaparowanie minęło.Na temat miejsca w środku można napisać wiele ale prawda jest taka że jak na segment B miejsca jest OK.To tyle narazie.... :-)Więcej info będzie jak przejade więcej kilometrów.
Powrót do góry
jasiuK

Czytelnik

Skąd jesteś (miejscowość / region): Krakow
Posiadane auto: Renault Thalia 1,5 DCi/68KM; 2008 (nowa buda)
Piwa: 0/1
Wysłany: Pon 03 Maj 2010, 10:32
Temat postu:

Re: ( Renault Thalia ) Opinie o Nowej Thalii

Witam serdecznie

Jeżdżę tym samym autkiem od roku i potwierdzam słowa w całosci.

pozdrawiam
Powrót do góry
archive_25

Auto Maniak

Posiadane auto: Renault
Piwa: 227/87
Wysłany: Pon 03 Maj 2010, 10:41
Temat postu:

Re: ( Renault Thalia ) Opinie o Nowej Thalii

Kolego Orion:
Opinia o Thalii ok. Przesuwam temat do działu <Ocen swoje auto> , bo tam powinien być.

Uzupełnij profil [silnik, rocznik, wersja, itd] żeby nie pisac za kazdym razem takich informacji: "zakupiłem w wersji Allinclusive z silnikiem 1,5 DCI 85KM...." w swoich postach.
Wszyscy dowiedzieliby się czym jeździsz.
Powrót do góry
   Forum RENAULT Forum Strona Główna -> ( Renault Thalia ) Oceń swoje auto Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1
Ogłoszenia sprzedaży - Renault Thalia »

Opinie o samochodach Renault Thalia - testy użytkowników »

Skocz do: