Dołączył: 16 Gru 2009 Posty: 17 Skąd jesteś (miejscowość / region): Bełchatów Posiadane auto: brak
Piwa: 0/1
Wysłany: Czw 17 Gru 2009, 21:34
Temat postu:
Scenic II Carminat spolszczenie.
Witam.
Mam Scenica II z maja 2005r. Czy jest mozliwosc wgrania jezyka polskiego do nawigacji, oraz czy sa jakies polskie mapy? Dodam ze udalo mi sie zmienic jezyk juz na ang.(mam jakas plyte z oznaczeniami A-2003 1498.673 , 82 00 299 536)
Ostatnio zmieniony przez ukey dnia Pon 21 Gru 2009, 15:36, w całości zmieniany 1 raz
Dołączył: 16 Gru 2009 Posty: 17 Skąd jesteś (miejscowość / region): Bełchatów Posiadane auto: brak
Wysłany: Czw 17 Gru 2009, 21:50
Temat postu:
Re: ( Renault ) Scenic II Carminat spolszczenie.
A jak moge sprawdzic jaka wersje ja mam ? bo wiem ze jest duzo wersji tej nawigacji... od jakies z Bluetooth, 6000 i inne .. jest jakas stronka gdzie to sprawdze ?
Dokladnie ci nie wytlumacze o co chodzi,ale mniej wiecej o standartowy soft ktory jest wgnany w navi.Kolega ma sc z poczatku 2005 i do tej pory ma problemy z navi.
Wysłany: Pon 21 Gru 2009, 20:30
Temat postu:
Napisalem na elektrodzie.. niestety nikt nie zna odpowiedzi :/ A mam pytanko ile kosztuje zmiana jezyka komputera na angielski (bo pewnie polskiego tam nie ma)
Kolego tak jak ci juz pisalem trzeba to sprawdzic bo jezeli istnieje mozliwosc samego przeprogramowania to jest to kwestia 30-60pln.Jezeli nie to niestety przerobka jest droga tzn ok 500pln.Nie wiem czy jest sens to robic.Jest to tylko pare komunikatow ktore nawet bez znajomosci jezyka mozna zapamietac.
Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 222 Skąd jesteś (miejscowość / region): Praszka/Wieluń Posiadane auto: Laguna II 2.0T z 2006, Megane I 1.9 DTI z 2000
Piwa: 14/10
Wysłany: Pon 21 Gru 2009, 21:14
Temat postu:
Tez próbowałem ale nie udaje się. Język Polski jest na liście ale po zmianie na Polski nie zmienia się. U mnie nadal pozostaje Francuski. Nie wiem co ma za program ten mój kumpel bo na Angielski też nie da sie zmienić, chyba że robi coś nie tak. _________________ Jacek.
Dołączył: 22 Paź 2009 Posty: 1620 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: SCENIC II 1.9dCi '05
Piwa: 222/81
Wysłany: Pon 21 Gru 2009, 21:34
Temat postu:
Tu masz wszystkie rodzaje navi jakie były/są montowane. Zidentyfikuj jaką masz. To można dalej obradować, bo tak to bez sensu.
http://www.gps-carminat.com/fr/gps.php
Najprawdopodobniej masz CNI 1, ale to potwierdź.
Spolszczenie to jedno - są na allegro oferowane za 200-250, ale myślę, że bez sensu. Można sobie jeszcze coś zwalić takim spolszczeniem. No i musisz jechać do nich bo oczywiście płyty nie dadzą.
Natomiast mapy to druga sprawa. Poszukaj na torentach i rapisherach hasła "navteq vdo"
Nie rób updatetów systemu jak jest tak zimno i niech ci do nawet do głowy nie przyjdzie przerwać proces updateu bo stracisz navi !!! Nie chodzi omi o mapy tylko o system. Tu updatey.
http://www.gps-carminat.com/fr/cni1_maj_software.php
Kecajm w sc 2004 napewno nie zmienisz jezyka na polski.Twoj kolega widac ma jakis okrojony program bo na kazdy inny jezyk bedacy w menu da sie zmienic.Przyjedz na zlocik to ci zrobie.
od miesiąca mam scenica z 2007r., samochód przyjechał z Francji.
w nawigacji wyczytałem tyle:
Part system: 4R-R2
HW 0102
SW 0213
Language 0522 - to pewnie kod języka
02/07 - to chyba miesiąc i rok konfiguracji navi, pokrywa się z pierwszą rejestracją samochodu.
udało mi się zmienić język z francuskiego na angielski, ale z angielskiego też jestem cienki, chciałbym po Polsku.
no i map nie mam albo nie umiem ustawić
czy to jest do zrobienia
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5Następny
Strona 1 z 5