Dołączył: 13 Sie 2010 Posty: 118 Skąd jesteś (miejscowość / region): Toruń Posiadane auto: obecnie:Passat 1,6 TDI 2010, Golf Plus 1,9 TDI 2007
Piwa: 7/1
Wysłany: Pon 10 Lut 2014, 23:37
Temat postu:
Re: ( Renault Scenic ) co dziś zrobiłem przy Scenicu
To może i ja się pochwalę, wymiana rozrządu bez kół zębatych, poduszki górnej silnika i skrzyni, dolne wywalałem wcześniej a czeka mnie na dniach sprzęgło bo łożysko zaczęło wyć jak diabli, oby tylko to bo mam obawy co do skrzyni. Aha plus olej silnikowy.
Pozdrawiam i gumowych drzew.
Dołączył: 13 Mar 2014 Posty: 0 Skąd jesteś (miejscowość / region): Poznan Posiadane auto: Skoda
Piwa: 0/0
Wysłany: Czw 13 Mar 2014, 12:00
Temat postu:
Ja dzisiaj zamontowałem sobie radyjko. I do tego nowy system nagłośnienia który trochę mnie kosztował ale było warto. Teraz jak jadę to wszyscy słyszą że jedzie król szosy. Nawet kolega Sajmon mi zazdrości teraz bo on ma ciągnik bez radyjka.
Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 7 Skąd jesteś (miejscowość / region): Podkarpacie okolice Jarosławia Posiadane auto: Renault Grand Scenic II phII 2.0 LPG
Piwa: 0/2
Wysłany: Wto 18 Mar 2014, 21:55
Temat postu:
A ja dziś zaopatrzyłem moją furę w nowe dywaniki gumowe a jutro jak dojadą to nowe skórzane pokrowce
Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 43 Skąd jesteś (miejscowość / region): częstochowa Posiadane auto: Grand Scenic 1.6 2005r.
Piwa: 4/0
Wysłany: Sob 19 Kwi 2014, 20:41
Temat postu:
wymieniona na dzisiaj jedna strona poduszka amortyzatora,klocki przód oraz wreszcie zaczęły się otwierać elektryczne szyby z tyłu(bo przez zimę chyba zaśniedziała kostka i wystarczyło ją przeczyścić),w najblizym czasie jeszcze druga strona poduszka amortyzatora do wymiany.Ponadto wymienione łączniki drążka stabilizacyjnego i wreszcie przestało stukać w zawieszeniu
Ostatnio zmieniony przez chmuraro dnia Pią 25 Kwi 2014, 23:17, w całości zmieniany 1 raz
Dołączył: 25 Kwi 2014 Posty: 1 Skąd jesteś (miejscowość / region): Nowa Dęba Posiadane auto: Renault Scenic II 1,9 dCi 2007r
Piwa: 0/1
Wysłany: Pią 25 Kwi 2014, 14:24
Temat postu:
Tak z całego tygodnia Wymieniłem żarówki, zamontowałem fotelik dla dziecka, założyłem nowe opony letnie, gumowe dywaniki i zakupiłem nawigację W planach: rozrząd, płyny, filtry
Dołączył: 16 Sie 2010 Posty: 914 Skąd jesteś (miejscowość / region): Zakopane Posiadane auto: Renault Clio 1,4 16V 2003 98KM, Renault Trafic 2,0 dCi 2009 140 KM
Piwa: 75/29
Wysłany: Sob 30 Sie 2014, 15:41
Temat postu:
A ja w tym tygodniu z bólem serca .... sprzedałem swojego Szczeniaka.
Służył mi dzielnie przez ostatnie siedem lat i nie mogę złego słowa o nim powiedzieć.
Dołączył: 21 Sie 2014 Posty: 18 Skąd jesteś (miejscowość / region): Lublin Posiadane auto: Renault Scenic Grand 1.9 dci 2004
Piwa: 1/2
Wysłany: Czw 04 Wrz 2014, 17:34
Temat postu:
coś nowego
ja dzisiaj po wjechaniu na kanał zobaczyłem ,"znlazłem" jakies dwa woreczki pzeźroczyste z jakąś zawartością wśrodku zawieszone z tyłu auta zaraz na dole za tylnymi nadkolami ale co w nich jest i do czego służa cholera wie.
Dołączył: 16 Sie 2010 Posty: 914 Skąd jesteś (miejscowość / region): Zakopane Posiadane auto: Renault Clio 1,4 16V 2003 98KM, Renault Trafic 2,0 dCi 2009 140 KM
Piwa: 75/29
Wysłany: Sob 13 Wrz 2014, 18:26
Temat postu:
Ja, po kupnie Trafica znalazłem pod maską wypchaną starą pończochę. Po konsultacji z poprzednim właścicielem okazało się, że to ..... psia sierść do odstraszania kun , więc Ty też masz może jakieś czary mary.
Witam wszystkich
Mam problem z moim Scenicem II wiec:
-1.9 DCI 2007 r. 131 KM
- Rano nie idzie go odpalic (samostartu jak sie mu zapoda to wezmie)
- Ciepły czy zimny trzeba długo krecic
- Wtryski pompa po regeneracji dalej to samo
- zaworek na pompie zmieniony
- błąd wyskakuje : usterka wtrysku
co to moze byc?
Dołączył: 10 Kwi 2014 Posty: 15 Skąd jesteś (miejscowość / region): DWR Posiadane auto: Renault Scenic II 2.0T 2oo5
Piwa: 0/5
Wysłany: Pon 06 Paź 2014, 21:19
Temat postu:
Witam. w zeszłym tygodniu odbyła się naprawa układu chłodzenia turbinki.chodzi o przewód (+śruby mocujące) który dostarcza olej do chłodzenia,samo turbo było okej.wyciekający spod nakrętki olej kapał na rozgrzany kolektor co powodowało przede wszystkim smierdzące kopcenie i nieduży pobór oleju.koszt samych części dostępnych tylko w oryginale:? to ok500pln + robocizna (rozebranie caaalego podszybia) ok 250... robotę na medal wykonali we wrocławiu goście z Turbo Serwis;)
pozatym wymiana przedniej szyby po spotkaniu z kamyczkiem:/ kolejne 500 za pilkington na torfowej,ale widać ze firma działa od 25 lat:D
pozdrawiam