Hej,
mam pewnie jakiś malutki wyciek płynu chłodzącego i nadmuch wieje, na szyby przednią i boczne- lewa strona, "tłuste powietrze"... znacie może tę konstrukcję, gdzie może być zaworek i nagrzewnica i jak sie do nich dotać?
Czy trzeba cała deskę rozmontować?
pzdr _________________ Przemek, Espace III 2.0 8V
Re: ( Renault Espace ) Tłuste od środka szyby przednie, lewa strona
Odpowiem sobie, bo juz teoretycznie wiem.
Trzeba deskę zdemontowac i są 2 nagrzewnice...pewnie lewa przecieka. _________________ Przemek, Espace III 2.0 8V
dokładnie ciekła lewa, wymieniłem obydwie.
ogólnie to robota do majsterkowicza, cała deche trzeba rozebrać , nadkola, bo są tam śruby mocujące elementy poprzeczne zawieszenia deski,, dziesiątki wkretów i śrubek i zapinek, zakładając ,że ma sie już fizycznie nagrzewnice, to roboty na dwa całe dni dla jednej osoby...
oczywiście silnik ze skrzynia wyciągnąłem wcześniej...hehe
sprzedam espace, jest zrobiony na bdb tel 0501 503 067 lub zamienię na nowy model, cena 18900 Poznań _________________ Przemek, Espace III 2.0 8V
Witam
Wszystko nieprawda, nie trzeba calej deski demontowac, tym bardziej karoserii ,dwie godziny na jedna nagrzewnice, wiecej nie potrzeba
Andrzej _________________ Andrzej Espejsowiec
Witam,
Jak chcesz to sie zalozymy?? Jesli nie masz pojecie to nie pisz.To ze raz wymieniles nagrzewnice nie oznacza ze juz wszystko wiesz.A ja Ci mowie dwie godziny na jedna strone bez rozkrecania deski-
Witam ,
widze ze to co Ty wiesz jest swiete.Ja zycze Tobie tez wszystkiego dobrego, ale jeszcze bardziej zycze Twojemu Espacowi zeby wiecej mu sie nagrzewnice nie popsuly.
Witam ,
Popatrz pod wskazany link poczytaj dokladnie , zobaczysz ze jednak da rade bez sciagania calej deski, sa male tricki dzieki ktorym bardzo ulatwisz sobie prace.
http://www.espacepl.org/forum/topics5/179.htm?highlight=nagrzewnica
Przeszedlem juz wymiane nagrzewnicy, pierwszy raz robilem to Twoim sposobem , 4!!!!! dni, generalnie jestem spokojnym cierpliwym czlowiekiem , ale wtedy juz musze sie przyznac odchodzilem juz prawie od zmyslow.
Dołączył: 03 Gru 2007 Posty: 10 Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków Posiadane auto: Doblo1.9JTD,2004r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 27 Lut 2008, 14:34
Temat postu:
w takim razie mam pytanie.zamiescilem juz jedno wczesniej o podobnym watku i juz wiem co dolega mojemu espasikowi.mianowicie mnie paruje lewa jak i prawa czesc.jakie nagrzewnice sa w modelu espace 2 rocznik 92 pojemnocs 2165?i gdzie tanio moge dostac nowe?chyba ze uzywki tez moga byc?pozdrawiam
Witam,
popatrz na allegro , nie oplaca sie kupowac uzywek , nowa nie powinna byc drozsza niz 150 zlotych, na allegro jest sprzedawca z Kwidzynia , ja u niego kupowalem ale do JE za jedna placilem 140 zlotych , za uzywke chca 12o zeta, to powiedz i pomysl czy oplaca sie kupowac uzywke, no i nie wiesz w jakim stanie sa te uzywki.
Dołączył: 03 Gru 2007 Posty: 10 Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków Posiadane auto: Doblo1.9JTD,2004r.
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 27 Lut 2008, 20:22
Temat postu:
podzwonilem i popytalem.u mnie w krakowie za nagrzewnice(w tym modelu jest na szczescie tylko jedna) chcieli 370zl ale na alegro znalazlem chyba goscia z Rybnika ale mimo wszystko chce 260zl.Mowa o nowych czeciach.nie wiem moze ten model tak ma.To jest espace 2 r.92.W tym modelu niestety nalezy zdjac cala gore by dostac sie do ngrzewnicy;-),Pozdr.Tomek
Dołączył: 16 Lis 2010 Posty: 21 Skąd jesteś (miejscowość / region): Pz Bolechowo-Osiedle Posiadane auto: Espace_III_2.2td_1998_expensive, Golf I 1,8 cabrio 1989, Honda CBX 550 F 1982
Piwa: 0/3
Wysłany: Sob 19 Lut 2011, 00:56
Temat postu:
witam
szacun dla Andrzeja espejsowiec1. widzę, że jaki espace jest ciekawym autem tak wadliwym. więc i u mnie też będę musiał wymienić chłodnicę ogrzewania. pasażera.
klinas napisał:
witam
szacun dla Andrzeja espejsowiec1. widzę, że jaki espace jest ciekawym autem tak wadliwym. więc i u mnie też będę musiał wymienić chłodnicę ogrzewania. pasażera.