mam thalię 2 miesiące powymieniałem oba paski,klocki,olej,świece,zamontowałem gaz,zauważyłem że na postoju jak zaciągnę ręczny to trzyma jak trzeba,a jak zaciągnę go w czasie jazdy to nie blokuje kół.
Fotele nie trzymają w zakrętach.
komfort jazdy dobry,i wcale nie jest tak głośno przy 150.
ogólnie na razie jestem zadowolony. _________________ ADAM
instalacja gazowa kosztowała 3200zł,to jest sekwencyjy wtrysk.
Po zamontowamiu gazu zrobiłem 2500km i jestem bardzo zadowolony.
Jak obliczyłem to auto pali około7,5l gazu/100km. :)
Dołączył: 06 Sty 2009 Posty: 14 Skąd jesteś (miejscowość / region): Wawa Posiadane auto: Renault Thalia
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 07 Sty 2009, 11:12
Temat postu:
Re: ( Renault Thalia ) Thalia jest ok
Tak, zgadzam się tutaj z przedmówcami, auto jest jak najbardziej ok, dobrze się prowadzi, nie ma z nim większych problemów, jednym słowem polecam _________________ Now you come to me and you say: Don Corleone give me justice…
To co zaoszczędzi się na gazie - to odda w remont. Okazuje się po kilku latach doświadczeń że gaz przyspiesza i to znacznie zużycie silnika.
No ale coś za coś. Tyle że to zużycie jest niewspółmierne do korzyści. Tylko kto to w końcowej fazie skalkuluje.
----------
Zważcie że na Zachodzie nikt nie bawi się w instalacje gazowe tak jak u nas.
zgadza się ale jeśli założysz gaz z myślą o jeździe ok 50'000 km - 70'000 a auto już ma ok 80 - 100 tyś to nie przejmujesz się już remontem bo na pewno nie Ty będziesz to auto remontował tylko kolejny właściciel a po przejechaniu ok 18 tyś km koszta instalacji się zwracają.
Dołączył: 28 Sie 2010 Posty: 67 Skąd jesteś (miejscowość / region): Wlkp Posiadane auto: Thalia 1,4 8V 2004-brzydka jak wszystkie
Piwa: 0/0
Wysłany: Sob 28 Sie 2010, 13:30
Temat postu:
Re: ( Renault Thalia ) Thalia jest ok
Mam od nowego 1,4 8V z 2004, przebieg 140.000 km. Generalnie nie narzekam, gdyby nie drobiazgi, które wkurzają. Szyba boczna wyskakuje z ramki, po kilkunastu tys. km pojechało podświetlenie: elektrycznych szyb, zapalniczki, centralnego zamka, wentylatora, praktycznie wszystkiego wewnątrz (zegary ok). Gałka zmiany biegów wytarta do tego stopnia, że brudzi ręce (pewnie od obrączki , ale w żadnym innym moim aucie tak się nie działo), to samo kierownica - na moje doświadczenie dużo za wcześnie. Wentylator na II biegu piszczy. To są drobiazgi, ale ich wyeliminowanie kosztuje sporo czasu. Dobrze, że pojemność bagażnika to rekompensuje.
P.S. Ma ktoś "pomysła", co zrobić z tą gałką od biegów (poza wymianą, bo na ten pomysł już wpadłem).