Re: ( Renault Scenic ) Światła do jazdy dziennej - LED - Scenic II (foto)
hmm...ja mam tak bardzo krytykowane Vertexy od roku i jak narazie nic złego się nie dzieje. Nic nie paruje,wszystkie diody świecą.Widocznie na jakiś super dobry jakościowo model trafiłem.Oby tak pozostało.
Dołączył: 01 Kwi 2012 Posty: 2 Skąd jesteś (miejscowość / region): Chorzów Posiadane auto: Renault Megane Scenic I
Piwa: 0/2
Wysłany: Sro 11 Kwi 2012, 06:38
Temat postu:
szukam schematu stacyjki ponieważ też zabieram się dziś za montaż ledów po odpaleniu żeby włączały się ledy a po przekręceniu na pozycyjne i mijania gasły juz Scenic I Ph I _________________ Renault Scenic I 1.6RT 75KM 98r.
Witam .Dziś chciałem dołączyć do grona kolegów którzy maja zamontowane LEDY w scenkach ale nic z tego nie wyszło pojechałem do znajomego diagnosty żeby podłączył mnie do komputera i co się okazało nie można wyłączyć automatu, żeby po zapaleniu autka nie zapalały się same światła mijania cały czas się świecą po odpaleniu auta nic mi nie poradził i zostałem sam z tym problemem. Może ktoś z kolegów ma jakiś pomysł jak to wyłączyć lub obejść dodam że mam scenica II 2005 BENZYNA sprowadzone z Danii
Witam właśnie nie mam takiego przycisku na manetce i tu jest problem.
Dziś znów byłem u innego mechanika powiedział mi ze tylko serwis Renault mnie ratuje bo potrzebny jest jakiś kod i to tylko w serwisie go posiadają .
Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 83 Skąd jesteś (miejscowość / region): Pszczyna Posiadane auto: Renault Scenic II 1.5 dci 105km 2005r
Piwa: 11/2
Wysłany: Czw 05 Lip 2012, 06:27
Temat postu:
no i stało się 1 LED świeci tylko w połowie:) A że na tyle się do nich przyzwyczaiłem dalej chce świateł do jazdy dziennej. Tylko tym razem chciałbym okrągłe, żeby wymienić je ze światłami przeciwmgielnymi.
Dołączył: 10 Cze 2009 Posty: 45 Skąd jesteś (miejscowość / region): Gołkowice Posiadane auto: Renault Scenic III Expression 1,6 16V 110KM 2010r
Piwa: 1/3
Wysłany: Nie 21 Paź 2012, 19:56
Temat postu:
archive_18 napisał:
Jest to tak minimalne obciążenie że bez obaw można wpinać praktycznie w karzde zasilanie.
Jeżeli dasz sobie radę z podpięciem przekaźnika to jak najbardziej nie zaszkodzi.
A ja mam pytanie czy jeżeli mam Scenika III w benzynie i tam jest jakaś magistrala CAN to czy gdy podepnę się pod np cewkę to czy nie będzie mi wywalało jakiegoś problemu?Dzisiaj jechałem z sąsiadem to mu dowala się do ledów jako postojówek ale w Wectrze
? _________________
Dołączył: 05 Lut 2013 Posty: 1 Skąd jesteś (miejscowość / region): Kraków Posiadane auto: Scenic II Conquest 2,0
Piwa: 0/3
Wysłany: Pią 08 Lut 2013, 11:27
Temat postu:
Conquest
Witam
Postanowiłem się pochwalić moimi światłami do jazdy dziennej.
Posiadam Scenic-a II Conquest - bardzo ciężko dobrać do niego odpowiednio pasujące światła. Mój wybór padł na "ŚWIATŁA DO JAZDY DZIENNEJ LED 225 HP
10x LED 1W HIGH POWER" Allegro.
Oto efekt końcowy:
Dołączył: 28 Maj 2013 Posty: 2 Skąd jesteś (miejscowość / region): Polska Posiadane auto: Scenic II
Piwa: 0/0
Wysłany: Wto 28 Maj 2013, 13:29
Temat postu:
Witam, jestem zupełnie "zielony" w tematach motoryzacyjnych. Chcę zamontować led-owe światła dzienne zamiast okrągłych fabrycznych halogenów. Elektryk, który będzie to robił powiedział, że nie ma dedykowanych led-ów, ani nie znalazłem żadnych w pobliskim sklepie. Na allegro jest duży wybór http://allegro.pl/listing/listing.php?string=led+okr%C4%85g%C5%82e&search_scope=category-3 , ale nie mam pojęcia jaką rozmiarówkę przyjąć (chodzi o średnicę i głębokość). Bardzo proszę doświadczonych kolegów o pomoc w doborze odpowiednich świateł. Posiadam Renault Scenic II 1.9 dci 10.2004. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Dołączył: 02 Lip 2014 Posty: 1 Skąd jesteś (miejscowość / region): podkarpackie Posiadane auto: Scenic II
Piwa: 0/0
Wysłany: Sro 02 Lip 2014, 16:32
Temat postu:
Led-y w Scenic-u
Postanowiłem założyć LED-Y po kolejnej wymianie żarówki H7 i poobdzieranych rekach przy wymianie. Gratulacje dla konstruktora Scenica II - lampy od środka nawet nie widać i trzeba to robić " na czuja" .
Znajomy elektryk polecił mi zakup dobrych firmowych LED-ów i z ważną homologacja - ja wybrałem PHILIPS-a Day-Light 4 .
Co do opinii o "wieśtuningu " - jestem jego wrogiem, ale na zdrowy rozum - światła drogowe służą do jazdy w nocy i oświetlaniu drogi a nie sygnalizowaniu położenia samochodu na drodze dla innych. Ważne aby samochód nadjeżdżający był widoczny dla innych i tą role LED spełnia doskonale.
Powinna być zakazana sprzedaż LED-ÓW bez homologacji , które nie spełniają roli i są odpowiednikiem światełek na choince. W forum opisano już przepisy i najlepiej wykorzystać funkcje automatycznego załączania świateł mijania w nocy jeżeli jest dostępna w aucie.