Dołączył: 22 Paź 2009 Posty: 1620 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: SCENIC II 1.9dCi '05
Piwa: 222/81
Wysłany: Pon 23 Sie 2010, 14:33
Temat postu:
Re: ( Renault ) Jakie radio kupić z MP3 SC II
Praktycznie nie ma takiego radia.
Jeśli chcesz mieć sterowanie i wyświetlacz masz dwie możliwości (oba dość kosztowne):
- dokupienie AUDIO CONNECTION BOX (nie działa z firmową nawigacją Carminat i radiami Cabasse), koszt około 400-500pln.
- odpowiednie radio z wyjściem na zmieniarkę i/lub pilota + odpowiedni interface. Koszt radia + około 120-150 zł
Trzecie wyjście podobne do pierwszego to dokupienie emulatora zmieniarki.
Wiele zależy od tego jaki masz model firmowego radia. Czy masz wbudowaną navi, zmieniarkę itd.
Jeżeli ktoś może mi podać konkretny model radia (oczywiście poza seryjnym Renault) współpracujący ze sterowaniem przy kierownicy w Megane II.
Nie zależy mi na wyświetlaczu. _________________ Pozdrawiam.
Łatwo się zorientować, są wymienione markami - pomarańczowe tytułu w pierwszym poście. Np.
-----------------------------------------------------------------------
SONY - Compatible commandes au volant + affichage déporté
-----------------------------------------------------------------------
commandes au volant - sterowanie przy kierownicy
affichage déporté - wyświetlanie na desce
Dołączył: 22 Paź 2009 Posty: 1620 Skąd jesteś (miejscowość / region): Warszawa Posiadane auto: SCENIC II 1.9dCi '05
Wysłany: Czw 18 Lis 2010, 02:17
Temat postu:
To się panu przypomniało
Nie zmienia to faktu, że to radio jest praktycznie nieosiągalne. Nawet w aso i nawet we Francji. Ładnie wygląda w katalogu... nigdy go nawet nie widziałem.
Zresztą teraz mp3=usb bo na płytki na płytki cd to już mało kto nagrywa.
Posiadane auto: Scenic 1,5 dCi 2005 101 KM
Piwa: 836/1024
Wysłany: Wto 23 Lis 2010, 23:06
Temat postu:
niekoniecznie przypomniało - model z 2007 roku, dostępny w polsce np. tutaj. ja zdobyłem swój, bo inny kolega sprzedawał.
prawda, że USB jest w modzie, nie mniej wolę płytę, bo wsadzam w skrzynkę i gra, a jak coś wystaje z radia, to korci mojego dzieciaka, by wyciągnąć
Wysłany: Sro 24 Lis 2010, 01:56
Temat postu:
Tylko jeszcze ramka jest potrzebna.
Jutro z ciekawości sprawdzę czy to radio mają. To chyba jedyny sklep, który je oferuje. Produkt z przed 4-lat. Cena zresztą niezła jak za zwykłe radio - 500. Taniej kupić radio za 200 i interface z 120 z allegro - można mieć wtedy usb i co się chce.
Ja mam z poprzedniego auta bardzo jeden z najwyższych modeli sony z bt i usb, ale jakoś tak się przyzwyczaiłem do tego firmowego, że jakoś nie zmieniam. Podłączałem i różnicy na firmowych głośnikach prawie nie słychać.
Posiadane auto: Scenic 1,5 dCi 2005 101 KM
Piwa: 836/1024
Wysłany: Czw 25 Lis 2010, 01:46
Temat postu:
Re: Jakie radio kupić z MP3 SC II
no za 500 PLN bym nie kupił na pewno. poza tym cena stara już pewnie jest.
ale radio jest dziś sprawdzę, jak pocztylion przyniesie. ma być dodatkowa ramka do Megane II i działało w Megane II, czyli sterowanie z kierownicy i wyświetlacz
P.S. radio gra, ale nie pokazuje. nie mam specjalanie czasu teraz iść szukać przyczyny. wtyczki podłączone prawidłowo...
muszę się zagłębić we francowatą lekturę
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2